Otomobil Sözlüğü Yeni Konular :

Turbo nedir?

Turbo nedir?
Turbo egzost gazlarından faydalınarak silindirlerin içine daha fazla hava basılmasını sağlayan sistemdir.

Turbonun yapısı nasıldır
Turbo emiş ve basma olarak iki bölümden ibarettir, bu iki kısım bir mille birbirine bağlanır.

Turbo nasıl çalışır
Emiş kısmındaki pervane egzost’tan çıkan gazlar vasıtasıyla döner, emme kısmının ağzında bir klape vardır, bu klape çıkan gazların yeteri miktarını turboya gönderir geri kalan gazlar egzosttan dışarı verilir, egzost gazlarının pervaneyi çevirmesiyle oluşan hareket mil vasıtasıyla çarklara iletilir, dönen çarklar dışardan aldığı havayı silindirlerin içine basar, bu arada pervaneyi çeviren gazlar tekrar egzosttan dışarı atılır, silindirlerin içine verilmez….

Turbo lag nedir.
Ayağınızı pedaldan çektiğinizde turbonun içinde biriken hava çarkları sıkıştırıp aniden yavaşlamasına sebep olur, tekrar gaza bastığınızda turbo reaksiyon veremez bu olaya turbolag denir.

Dump Valve
Turbo basıncını yüksek tutarak gaz tepkisini arttırmak için düşünülmüştür, gazdan ayağınızı çektiğiniz anda turbo pervanesi dönmeye devam eder ancak türbün ler dolu oldugu için içerideki gaz sıkışır ve turbo pervanesi üzerine baskı yapar buda pervanenin yavaşlamasına ve zorlanmasına neden olur. Bu arada sıkışan hava ısınır ve içerisinde bulundurduğu oksijen yoğunluğu düşer. Gaza tekrar bastığınızda turbo basıncını maksimum seviyeye çıkarmak için turbo raksiyon veremez, amacı türbünlerdeki sıcak havayı dışarı atmak ve gerektiği zaman yerine soğuk havanın girişini sağlamaktır.

Turbo Nedir?

Yorumlar

Bunlar ilginizi çekebilir

Quality Control Nedir?

Quality Control Nedir? İngilizce bir tümce olup, kelime anlamı Kalite Kontrol’dür. Otomotiv sektöründe kullanıldığı anlamıyla …

Intercooler Nedir?

Intercooler Nedir? Intercooler’in görevi nedir? Intercooler, turbo dizel motorlarda bulunan, havayı soğutup sıkıştırarak turboya gönderen …

Wankel motor nedir?

Wankel motor nedir? Wankel motor çalışma prensibi nasıldır? Wankel motor animasyon Wankel Wankel hakkında bilgi …

Forum Otomobil